salam,
hari ni sy akan tunjukkan rahsia bagaimana memotong kek batik supaya mendapat struktur yang cantik dan berbatik batik (tp sori gambar mmg kurang memuaskan, hp cap ayam je)
masukkan dulu bekas kek batik ini kedalam peti sejuk semalaman. atau beberapa jam. pastikan kek batik betul2 keras dahulu sebelum keluar dr peti.
sediakan loyang yang cukup besar utk kek batik.
keluarkan kek batik secara perlahan2 dan tolak/tekan ke atas loyang (kerana itu sy menggunakan bekas seperti yg kaler kuning kt atas tu, supaya senang tuk mengeluarkannya).
boleh mula memotong. mmg keras sikit. tapi kek batik akan kelihatan cantik dan berbatik batik.
cantik kan. jap letak gambar yg snap guna dslr.
gulpss... sy sendiri terliur ni. korang tak terliur ke?
kalau terliur, call @ sms 012-9290402 utk tempahan ye.
oh, kalau dah tak sabar nak tunggu keras, atau tak kisah potongan tak cantik pun, korang boleh je mkn guna sudu. (hubby slalu buat)
No comments:
Post a Comment